Home » 2007

Rotterdam vond 2007 het jaar van architectuur

Written By: admin on januari 23, 2013 No Comment

Het college van burgemeester en wethouders heeft 2007 uitgeroepen tot Architectuurjaar. Met het themajaar wil Rotterdam bezoekers naar de stad trekken en de architectonische kwaliteiten van de stad een grotere nationale en internationale bekendheid geven.┬áHet Architectuurjaar wordt het vijfde themajaar na Euro 2000, Culturele Hoofdstad van Europa 2001, Waterlife 2003 en Sportjaar 2005. Eerdere themajaren trokken extra bezoekers naar de stad en hadden een grote economische spin-off. De programmering van het Architectuurjaar 2007 wordt momenteel verder uitgewerkt. Vast staat dat gebouwen van architectonische kwaliteit op een bijzondere manier in de schijnwerpers zullen worden gezet. Naast speciaal te organiseren evenementen zijn er grote tentoonstellingen in het Nederlands Architectuurinstituut en de jaarlijkse evenementen ‘Dag van de Architectuur’ en ‘Rotterdam Bouwt’. Het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam (OBR) heeft het plan van aanpak gemaakt. Rotterdam Festivals is verantwoordelijk voor de realisatie van het Architectuurjaar.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Comments are closed.

  Copyright ©2009 Rotterdam 2007, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates