Home » 2007

Architecten bieden oplossing voor drijvend gebouw

Written By: admin on januari 29, 2013 No Comment

rot2Architecten uit Nederland en Indonesië zijn het aanbieden van drijvend bouwen als oplossing voor diverse ruimtelijke vraagstukken, zoals overstromingen en schaarste, die moeite grote steden als Jakarta.

Nederlandse architect Bart Van Bueren, die gespecialiseerd is in het water architectuur, zegt Jakarta en zijn land te delen gemeenschappelijke problemen, zoals bodemdaling en overstromingen.

“Een amfibie gebouw zal een slimme oplossing voor overstromingsgevoelige gebieden zijn,” vertelde hij een gezamenlijke persconferentie getiteld “Bouwen op Water ‘in het Nederland cultureel centrum Erasmus Huis in Jakarta op dinsdag.

Van Bueren zei een amfibie gebouw, of een drijvend gebouw, was eigenlijk gebouwd op het land, maar het dreef tijdens overstromingen.

Volgens de Jakarta administratie, 40 procent van de gebieden van Jakarta, vooral het noordelijke deel van de stad, zijn onder de zeespiegel, waardoor de meeste gebieden overstroomd elk regenseizoen.

De laatste overstroming in januari vertrokken 14 mensen dood, overspoeld meer dan 340 buurten en gedwongen meer dan 38.000 mensen te evacueren naar hoger gelegen, de Jakarta Ramp Mitigation Agency (BPBD) gemeld.

Van Bueren zei drijvende gebouwen kan een oplossing voor schaarste te landen als ze waren ook gericht op havens, parkeerterreinen en zelfs groene huizen zijn. “Het belangrijkste is dat we zo efficiënt mogelijk kunt gebruiken ruimte,” zei hij.

Van Bueren’s Waterarchitect heeft drijvende paviljoens gebouwd in Rotterdam, Nederland.

Jan Willem Roel, de algemeen directeur van Flexbase, een Nederlandse drijvende fundering design bedrijf, zei dat zijn bedrijf gebruikt geëxpandeerd polystyreen (EPS) schuim en beton om gebouwen te bouwen op het water.

Roel zei EPS toegestaan ​​gebouwen te zweven en ook om duurzaam en flexibel. “Het gebouw is onzinkbaar en onderhoudsvrij,” zei hij, eraan toevoegend dat hoe groter het gebouw, hoe meer stabiel zou zijn op het water.

Remko Van Buren, een senior architect bij in Nederland gevestigde architectenbureau Waterstudio, zei dat mensen nodig hebben om hun denken over architectuur in overeenstemming met hun behoeften veranderen.

“Met drijvend bouwen, kunnen we gebouwen die we nodig hebben en verkopen ze als we ze niet langer nodig omdat ze niet zouden worden bevestigd aan de grond te installeren,” zei hij.

Van Buren zei dat de regering zou kunnen drijvende scholen, agrarische percelen en sanitaire voorzieningen in natte sloppenwijken bouwen en ze gemakkelijk naar andere plaatsen te verplaatsen indien nodig.

Van Buren zei drijvende woningen zou 10 tot 15 procent duurder dan huizen gebouwd op het land te zijn, maar waren gemakkelijk te verkopen, waaronder naar andere landen, omdat ze alleen werden vastgemaakt aan staal.

Van Buren zei drijvende woningen zouden ook mensen dwingen om te leven in meer milieuvriendelijke manieren. “Veel mensen gooien afval in de rivier, omdat ze denken dat het water is geen onderdeel van hun huizen,” zei hij, eraan toevoegend dat anders zou zijn als het water was een deel van hun voortuin.

Een Indonesische Institute of Architects lid van West Kalimantan, Ahmad Dinawan, zei wonen in de buurt van het water was een lange traditie van Indonesische volk. “We moeten naar Jakarta weer te veranderen in een stad aan het water, zoals het vroeger was,” zei hij.

Jakarta heeft 13 rivieren, zijn de banken waarvan bezet door duizenden krakers. De overheid is een poging om de rivieren te normaliseren en verplaats de krakers naar andere plaatsen.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Comments are closed.

  Copyright ©2009 Rotterdam 2007, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates