Home » 2007

Nederlandse stad lanceert catalogus van architect ontworpen huizen

Written By: admin on februari 2, 2013 No Comment

Nederlandse stad Nijmegen heeft een catalogus van betaalbare architectuur gebouwde woningen kits voor first-time kopers gelanceerd.

Het initiatief maakt kopers met een jaarsalaris van tussen € 30.000 en € 47.000 vanaf 29 rot3ontwerpen om te kiezen door verschillende architectenbureaus. De stad heeft tot dusver toegewezen 30 kavels in de wijk Vossenpels voor de woningen, die uit geprefabriceerde kits zal worden gebouwd.

Meer dan 20 architecten hebben huizen ontworpen voor de IbbN regeling – vernoemd naar een uitdrukking die betekent ‘ik bouw betaalbaar in Nijmegen “- waaronder Rotterdamse bureau 8A Architecten. Studio regisseur Robert Uijttewaal vertelde Dezeen: “Ik vind het interessant als architect te werken aan woningen voor starters op de woningmarkt We hebben eerder dit soort catalogus huizen voor meer vermogende klanten ontwikkeld, maar worden meer en meer proberen om woningen te ontwikkelen voor. de onderkant van de markt. Wij denken dat is echt belangrijk. ”

Het project is gebaseerd op een regeling geloodst in Almere terug in 2008, die tot nu toe de bouw van bijna 400 nieuwe woningen heeft ingeschakeld. Uijttewaal legt uit dat het project niet alleen helpt kopers te krijgen op het terrein ladder, maar creëert ook meer werk voor architecten. “Dit is iets helemaal nieuw voor de Nederlandse woningmarkt,” voegde hij eraan toe.

Iedere woning zou worden opgebouwd uit een kit van geprefabriceerde onderdelen en de architect zou nauw samenwerken met een aannemer om het gebouw te leveren op een strikt budget. “Het is niet letterlijk IKEA, maar we proberen om de bouwtijd zo kort mogelijk,” zei Uijttewaal, “zodat alle onderdelen zijn geprefabriceerd op de bouwgrond en we het bouwen in zes tot acht weken.”

8A Architecten heeft ontworpen twee huizen, waaronder een drie verdiepingen tellend herenhuis en een puntgevel twee verdiepingen woningen. Rotterdamse Exs Architects ontwierp een houten huisjes stand-alone huis, terwijl rijtjeswoningen worden aangeboden door Nederlandse bedrijven, waaronder Wessel van Geffen Architecten en WY. Architecten. Zie de volledige IbbN catalogus van templates.

Andere recente woningen initiatieven zijn onder meer programma’s voor micro-appartementen in New York en San Francisco te bouwen.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Comments are closed.

  Copyright ©2009 Rotterdam 2007, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates