Home » 2007

Heroverweging Delhi online in 2050

Written By: admin on maart 30, 2013 No Comment

Wanneer een groep van architecten interviewde een aantal kinderen in Delhi, vonden ze de jongeren niet weten dat de stad ontwikkeld rond de Yamuna. Het maakte hen af ​​als, kom 2050, zal de rivier al bestaan ​​in mindscapes de nieuwe generaties ‘.

Wat verandert er in de stad? Zal het meer onveilig om uit te stappen ‘s nachts? Zal de stad stikken jams en schadelijke lucht? Een team van architecten en stedebouwkundigen gestart met een uniek online project onlangs dat streeft naar Delhi opnieuw in 2050 met de input van burgers.

Nederlander Anne Feenstra, het werken met de architectuur platform arch i, begon Delhi 2.050 in 2010. “Voordat het naderen van de overheid, wilden we alle feiten, cijfers en meningen te verzamelen,” zei hij. Het team onlangs contact Nationaal Hoofdstedelijk Planbureau, Delhi Development Authority en de stedelijke ontwikkeling bediening, die belangstelling toonden. IIT Delhi, School of Social Sciences op JNU, School of Planning and Architecture en het Indian Institute for Human Settlements zijn het genereren van gegevens voor het project.

Het proces is eenvoudig. Iedereen die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen inloggen op de Delhi 2050 website. Hier, info-graphics vergelijken Delhi met andere internationale steden voor verschillende parameters. Delhi heeft een zeer hoge fijn stof vervuiling vergeleken met Milan, die een zeer hoge uitstoot van stikstofdioxide heeft. “We proberen om te zien hoe Delhi is vergaat in vergelijking met andere steden met gelijkaardige bevolkingsdichtheid en grootte. We kunnen Delhi niet vergelijken met New York of Londen, maar het kan worden vergeleken met Sao Paolo, Milaan en Madrid”, zegt Feenstra.

Het project probeert ook kansen tikken. “We moeten denken wat komt naar de stad voor gratis. Bijvoorbeeld hoeveel zon, wind, regen of biomassa kan worden aangeboord als energie in Delhi,” legt hij uit.

Het team heeft een aantal demo modellen ontwikkeld. De ‘urban oogst’ model wordt nagegaan hoe een residentiële kolonie in Mayur Vihar kan volledig gedecentraliseerd. Om zonne-energie te benutten, is de infrastructuur bedekt met een membraan van titaandioxide die ook kunnen oogsten regenwater. Verticale boerderijen zijn geïnstalleerd op deze micro-model dat hydrocultuur gebruiken om water inname verminderen met 1/20e van de huidige vraag. De toekomstige samenlevingen leven in deze denkbeeldige model zouden boeren die er wonen en werken omvatten.

Het paradigma levend-en-werk is ook van kracht is in het leven Straat model dat probeert te Khirki Village een veilige en vriendelijke omgeving door waardoor het een ruimte waar mensen zetten en te werken en er activiteit op straat, zelfs ‘s nachts maken. Een ander project, Aap Ki Sadak, heeft betrokken bewoners van Malviya Nagar, Khirki Uitbreiding en Sheikh Sarai in het ontwikkelen van een consensus plan voor verbetering van het openbaar vervoer. De gegevens verzameld van openbare raadplegingen en online ingangen zullen worden voorgelegd aan agentschappen in juni.

De website heeft uitgebreide informatie over het stedelijk warmte-eiland effect (waarbij temperaturen van bebouwde gebieden zijn hoger) in Delhi. “Deze gebieden vragen veel meer energie omdat hun airconditioningsbehoeften zijn veel hoger. Het temperatuurverschil kan oplopen tot acht graden”, aldus Feenstra.

Delhi 2050 is de enige Indiase architectuur project om een ​​deel van de 26 internationale projecten bij de vijfde Internationale Architectuur Biënnale 2012 in Rotterdam zal worden gepresenteerd.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Comments are closed.

  Copyright ©2009 Rotterdam 2007, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates