Home » 2007

Verbieden windmolens kost Rotterdam geld

Written By: admin on april 4, 2014 1.422 Comments

Binnen twee weken wordt duidelijk of het windmolenpark tegenover Heenvliet en Geervliet in gebruik genomen mag worden. Wanneer dit gebruik verboden wordt, moeten de exploitant en Rotterdam diep in de buidel tasten.

De acht windmolens staan langs het Hartelkanaal op Rotterdams grondgebied, maar de gemeente verzuimde om de gewraakte vergunning in 2011 in een huis-aan-huisblad in Heen- en Geervliet te publiceren. De bewoners stellen dat zij daardoor niet tijdig tegen het besluit in beroep konden gaan. Als de rechter de bewoners gelijk geeft, kan dat grote financiële gevolgen hebben voor de exploitant van het windmolenpark. De exploitant XL Wind investeerde zo’n 35 miljoen euro in het park. Het bedrijf wil de eventuele schade verhalen op de gemeente Rotterdam.

Digg this!Add to del.icio.us!Stumble this!Add to Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!

Leave a Reply:

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  Copyright ©2009 Rotterdam 2007, All rights reserved.| Powered by WordPress| Simple Indy theme by India Fascinates